Word vrijwilliger

De dood is onderdeel van ons leven. Dat kunnen we niet voorkomen. Waar we wel voor kunnen zorgen is dat niemand de dood alleen hoeft te verwerken.

Andere en jezelf helpen

Als vrijwilliger van pratenoververlies.nl chat je vanuit je eigen huis. Dit heeft als groot voordeel dat de reistijd aanzienlijk minder is en maakt het vrijwilligerswerk makkelijker als je bijvoorbeeld minder mobiel bent of een drukke baan hebt.

Je kunt het idee hebben dat je met chatten vanuit je eigen huis minder betrokken bent bij de organisatie en je collega-vrijwilligers, omdat je geen gezamenlijke werkplek hebt. Maar je bent niet alleen: (1) Een chatdienst draai je altijd minimaal met twee vrijwilligers. Via de website waar je chat heb je naast het gesprek met de deelnemer, in een tweede scherm contact met je collega vrijwilliger. Je kunt eventuele vragen of moeilijkheden waar je met een deelnemer tegenaan loopt overleggen met je collega vrijwilliger. Je staat er dus nooit alleen voor. (2) We organiseren regelmatig bijeenkomsten (intervisie, informatiesessies) waar je je collega vrijwilligers treft en waar je kunt bijpraten.

Aan de slag als vrijwilliger?
Meld je direct aan!

Meld je aan als vrijwilliger

Vrijwilliger worden?

Wat verder een aandachtspunt is bij het vanuit huis chatten, is een goed werkende computer en een stabiele internetverbinding. Daarnaast is het belangrijk om een rustige plek te creëren waar je je voldoende kunt concentreren op het chatten. Om te voorkomen dat je afgeleid kan worden door allerlei zaken in huis die ook je aandacht kunnen vragen.

Voorafgaand aan het daadwerkelijke chatten, volg je een training. Hierin komen zaken aan bod zoals communicatie in het algemeen, gespreksvaardigheden, de chatmethodiek, rouw en verliesbegeleiding en specifieke zaken die bij chat spelen. Daarnaast gaan we natuurlijk oefenen met het chatten zelf!

Voordat je aan de slag gaat als vrijwilliger voor het chatproject, wordt er een vrijwilligerscontract getekend. In dit contract worden een aantal zaken vastgelegd, zoals werkzaamheden, rechten, plichten en vergoedingen.

verlies dragelijker

Wat vragen wij

Wat bieden wij?

De training bestaat uit e-learning in combinatie met 3 bijeenkomsten. Per week ben je ongeveer 3 uur bezig met e-learning en oefeningen. (Hetzelfde aantal uren als een dienst)

“Verlies draaglijker maken is mijn missie”

Renate, vrijwilliger
Meld je aan als vrijwilliger