Praten over verlies

Weer bereikbaar van 16:00 tot 22:00

Chat is offline

Praten over verlies tijdens de feestdagen of Praten over verlies: openingstijden feestdagen

Voor mensen die een dierbare hebben verloren, zijn de feestdagen vaak een moeilijke tijd. Zeker als het verlies nog kort geleden is. Daarom is de chatsite Praten over Verlies ook tijdens de feestdagen geopend.

Bij onze chat kun je je verhaal en je gevoelens delen met een geschoolde vrijwilliger. Onze chat-vrijwilligers zitten elke dag klaar, van 16.00 uur tot 22.00 uur.

De gesprekken op Praten over Verlies gaan meestal over het verlies van een dierbare, maar kunnen ook over verlies van werk of gezondheid gaan. “Veel mensen zien tegen de feestdagen op want ze missen hun dierbare, of kijken terug op een moeilijke periode. Het is niet altijd even gemakkelijk deze gevoelens te delen met de omgeving”, aldus projectcoördinator Frédérique Groenen van Humanitas. “Onze vrijwilligers – vaak ervaringsdeskundigen – dragen geen oplossingen aan. Maar ze laten merken dat ze oprecht geïnteresseerd zijn en meevoelen door de juiste vragen te stellen en vooral door te luisteren. De chat is laagdrempelig, omdat het anoniem is. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt het gesprek beëindigen wanneer je wilt.”

Opluchting

Deelnemers beoordelen de chat met een ruime 8 en 80% geeft aan veel aan het gesprek te hebben gehad. “Het luchtte op en zorgt ervoor dat ik (weer) kan slapen” en ”Fijn om je gevoel te kunnen delen met iemand die er geen oordeel over heeft”, zijn enkele reacties van mensen die de chatsite bezochten.

Nieuwsgierig of heb je ook behoefte aan een gesprek? Klik hier boven op de chat knop om een chatgesprek te starten.