Over ons

Praten over Verlies is er om jou bij verlies en rouw te ondersteunen. Zeven dagen per week.

Over ons

Praten over Verlies kan helpen om je bij een verlies en bij rouw te ondersteunen. Soms is het moeilijk om met mensen in je omgeving over de dood van een dierbare of een ander groot verlies te praten. Misschien voel je je bezwaard en denk je dat anderen het niet prettig vinden als je te vaak over je verlies praat. Dan kan het fijn zijn om (anoniem) met een vrijwilliger te praten.

Bij pratenoververlies.nl kun je gratis en anoniem chatten met een goed opgeleide vrijwilliger. Je kunt je hart luchten, maar je kunt ook bij ons terecht met al je vragen rondom verlies en rouw. Zo’n chatgesprek kan over allerlei soorten verlies gaan, niet alleen over het verlies van een naaste.

Pratenoververlies.nl is onderdeel van Vereniging Yarden, een platform waarin de expertise op het gebied van ondersteuning bij verlies en rouw is gebundeld.

Over Vereniging Yarden

Niemand hoeft verlies en de dood alleen te dragen. Afscheid nemen, zoals het verlies van een dierbare, is onderdeel van het leven, maar we hebben het er liever niet over. Terwijl praten over de pijn van afscheid het verlies vaak draaglijker maakt. Vereniging Yarden is dé wegwijzer voor alles rondom verlies en de dood: het online informatiepunt voor steun, inspiratie, vragen en hulp. Onze betrokken vrijwilligers luisteren naar je verhaal. En als jij dat wenst, geven we je praktische informatie of brengen je in contact met lotgenoten. In een persoonlijk gesprek, op de manier waarbij jij je het meest comfortabel voelt: in levenden lijve, aan de telefoon of via de chat. Vereniging Yarden helpt afscheid een plek te geven in je leven.

Contact

Wil je ons iets vragen of vertellen? Dan kun je ons altijd per e-mail bereiken. Neem gerust contact met ons op!

Stuur ons een e-mail

Adresgegevens Vereniging Yarden

Het Kennis & Supportcentrum is niet elke dag geopend. U kunt ons alleen bezoeken op afspraak.

Ga naar de website