Praten over verlies

Online 16:00 tot 22:00

Start direct een chat

Over ons

Praten over verlies  kan helpen om jou bij een verlies en rouw te steunen. Soms is het moeilijk om over de dood van een dierbare of een ander groot verlies te praten. Of misschien denk je dat de mensen in je omgeving het niet prettig vinden als je vaak over het verlies praat. Dan kan het fijn zijn om anoniem met een vrijwilliger te chatten.

Op pratenoververlies.nl kun je gratis en anoniem chatten met een goed opgeleide vrijwilliger. Je kunt er je hart luchten, maar ook terecht met je vragen en problemen rondom verlies en rouw. Een chatgesprek kan over alles gaan zolang het maar te maken heeft met verlies.

Pratenoververlies.nl is een samenwerking van uitvaartorganisatie Yarden en vrijwilligersorganisatie Humanitas. Deze twee partijen hebben hun expertise op het gebied van ondersteuning bij verlies en rouw gebundeld en bieden met deze website hun diensten nu ook online aan.

Over Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van de 645 projecten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot verliesverwerking. Die aanpak werkt. Jaarlijks geven onze ruim 11.000 vrijwilligers maar liefst 40.000 deelnemers het zelfvertrouwen terug dat ze nodig hebben om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan. Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Contact

Heb je vragen over pratenoververlies.nl, Yarden of Humanitas dan kun je een mail sturen naar n.vanstijn@humanitas.nl. Zet daarin wel duidelijk je naam, e-mailadres en het onderwerp.

Bent u een organisatie die graag flyers van praten over verlies.nl wil neerleggen? Hiermee kunt u deze gratis en anonieme dienst bekend maken onder uw cliënten, leden, doelgroep. U kunt de flyers gratis bestellen via n.vanstijn@humanitas.nl. Vermeld graag het adres en het aantal flyers.

Stuur ons een e-mail
Ga naar de website
Ga naar de website