Lynn (20) Steun bij mijn rouwverwerking

Op sommige momenten zijn er gebeurtenissen in je leven, waardoor je in een diep, donker dal komt en het lastig is om daar alleen uit te kunnen komen. Op zulke momenten is het fijn dat er mensen zijn die naar je luisteren, die naast je staan, met je meeleven en waarbij jij en jouw verdriet er mogen zijn. Die steun heb ik gevonden op de chat van Praten over Verlies.

Al zo’n zes jaar kent mijn leven veel verdriet en is het zeker geen gelukkige en makkelijke tijd voor mij. Echt zwaar kreeg ik het toen ik in een maand tijd twee heel belangrijke mensen verloor. Ik wist niet meer wat ik moest doen en voelde mij heel erg alleen. Via het internet kwam ik op de pagina van Praten over Verlies en begon te lezen waar de chat voor bedoeld was. Ik herkende mij in de ervaringen van anderen en besloot een poging te wagen. De eerste keer chatten was heel spannend, vond ik moeilijk en het was confronterend. Alles wat er tenslotte gebeurd was, deelde ik nu met een totaal onbekende, wat ervoor zorgde dat het leek alsof ik alles opnieuw beleefde. Ik merkte al snel dat wanneer ik praatte over mijn verdriet, mijn angsten en mijn zorgen, ik aan het einde van de chat rustiger was. Ik had weer wat ruimte in mijn hoofd, waardoor ik kon nadenken en kon gaan besluiten om iets te gaan doen.

Een keer chatten, werd al snel een volgende keer chatten en inmiddels chat ik ruim een jaar met Praten over Verlies. De ene dag is het een chat van ruim een uur en probeer ik samen met de vrijwilliger rust in mijn hoofd te krijgen en alle gevoelens en verschillende emoties onder controle te krijgen. Het andere moment is het een korte chat waarin ik alleen even wil vertellen hoe het die dag met mij gaat, welke stappen ik heb genomen en maak ik even een praatje met de vrijwilliger.

Door contact te hebben met een vrijwilliger van Praten over Verlies krijg ik steun bij mijn rouwverwerking. De vrijwilliger geeft mij vertrouwen wanneer ik er doorheen zit, de vrijwilliger laat mij boos zijn, wanneer ik boos ben en biedt vooral een luisterend oor als ik verdrietig ben en moet huilen.

Door te chatten met mensen die er echt voor jou zijn, de tijd voor je nemen en het niet raar vinden als je steeds opnieuw dezelfde vraag stelt, ben ik nu beland, waar ik nooit had verwacht te komen.
Ik doorloop mijn eigen rouwproces met de vrijwilligers als steuntje in de rug en dat is iets, wat ik iedereen kan aanraden!

Wie weet kan een vrijwilliger van Praten over Verlies met een luisterend oor ook iets voor jou betekenen? Je bent dagelijks welkom tussen 16.00u en 22.00u.

"Op sommige momenten zijn er gebeurtenissen in je leven, waardoor je in een diep, donker dal komt en het lastig is om daar alleen uit te kunnen komen."