Word ook vrijwilligerDe website van Praten over Verlies is vernieuwd! Je kunt vanaf nu rechtstreeks naar rouwchat.nlOok via onze nieuwe website kun je iedere dag chatten met een deskundige vrijwilliger over het verlies van een dierbare. Ook in het weekend.

Wat doe je als vrijwilliger?

Als vrijwilliger van pratenoververlies.nl sta je klaar voor mensen die behoefte hebben om hun verlieservaring te delen met iemand die een luisterend oor biedt. Dit doe je via een chatapplicatie waarmee je via je eigen computer kunt chatten. Je werkt vanuit huis en hebt daardoor geen reistijd. Ideaal wanneer je dit vrijwilligerswerk met je andere activiteiten wil combineren.

Een chatdienst draai je met minimaal twee vrijwilligers. Via de website waarin je chat heb je naast het gesprek met de deelnemer in een tweede scherm ook contact met je collega-vrijwilliger. Je kunt eventuele vragen over je chatgesprek direct overleggen met je collega. Je staat er dus nooit alleen voor. We organiseren ook regelmatig bijeenkomsten (bijvoorbeeld intervisies en  informatiesessies) waarbij je je collega-vrijwilligers kunt ontmoeten en kunt bijpraten en delen.

Aan de slag als vrijwilliger?
Meld je direct aan!

Meld je aan als vrijwilliger

Wat heb je nodig als vrijwilliger?

Vanzelfsprekend werk je met een goede computer en een stabiele internetverbinding. Ook is het belangrijk om een rustige plek te creëren waar je je goed kunt concentreren op het chatgesprek. Zo voorkom je dat je afgeleid wordt.

Om vrijwilliger te kunnen worden volg je eerst een training. Daarin leer je over communicatie, gespreksvaardigheden, de chatmethodiek, rouw en verliesbegeleiding en specifieke zaken die bij de chat kunnen spelen. Daarnaast gaan we natuurlijk oefenen met het chatten zelf.

Voordat je aan de slag gaat teken je een vrijwilligerscontract. In dit contract zijn een aantal zaken vastgelegd, zoals werkzaamheden, rechten, plichten en vergoedingen.

Wat vragen wij

Wat bieden wij?

De training bestaat uit e-learning in combinatie met 3 bijeenkomsten. Per week ben je ongeveer 3 uur bezig met e-learning en oefeningen. (Hetzelfde aantal uren als een dienst)

“Verlies draaglijker maken is mijn missie”

Renate, vrijwilliger
Meld je aan als vrijwilliger